Виртуозният цигулар Дейвид Гарет идва за първи път у нас с

...
Виртуозният цигулар Дейвид Гарет идва за първи път у нас с
Коментари Харесай

Дейвид Гарет пристига у нас за концерт с класическа музика

Виртуозният цигулар Дейвид Гарет идва за първи път у нас с класическа стратегия и с нов албум, оповестяват уредниците от " Бг саунд стейдж ". Концертът е на 3 юли, на Античния спектакъл в Пловдив. 

Турнето показва новия типичен албум " Iconic ", публикуван през ноември 2022 година, въодушевен от именити цигулари, чиито мелодии са вълнували Гарет като дете. Музиката на Бах, Дворжак, Глук, Крайслер, Менделсон и Шуман са единствено някои от имената, които ще чуем в нов аранжимент. Дейвид Гарет ги показва в концертите си за първи път в трио от цигулка, китара и бас.

" Личният избор на музиката на Дейвид Гарет припомня на златната епоха на виртуозите на цигулката, когато реализатори като Зино Франческати, Артур Грумио, Яша Хейфец, Фриц Крайслер и Йехуди Менухин са радвали публиката с известни миниатюри и изящни мелодии. Те будят възхищението на младия музикант и до през днешния ден. Потапяйки се в техните безконечни записи и стъпвайки на техния модел, Гарет основава програмата си Iconic ", разясняват от " Бг саунд стейдж " пред Българска телеграфна агенция.

" За страдание, доста красиви произведения от ранните дни на великите виртуози са потънали в давност. Ето за какво, за мен значи още повече, че в този момент имам опцията да дам нов живот на всички тези красиви части ", споделя Дейвид Гарет.

Дейвид Гарет стартира да свири на цигулка на четиригодишна възраст. Прави своя театрален дебют, когато е на 10 години и става най-младият актьор, който в миналото е подписвал с Deutsche Grammophon единствено три години по-късно. До средата на тийнейджърските си години той построява звездна солова кариера и записва всичките двадесет и четири каприза на Паганини. По-късно се записва в световноизвестното учебно заведение " Джулиард " в Ню Йорк като един от първите възпитаници на Ицхак Пърлман. 

През последните две десетилетия Гарет свири с доста от водещите международни оркестри и диригенти и доближава до нова аудитория по целия свят с концерти, включващи рок химни, типичен сонати, кино тематики и солови миниатюри. В началото на 2022 година издава автобиографията си " Ако единствено знаехте " (Wenn ihr wüsstet) разказвайки за скалистия път, извървял от детето-чудо до знаменит музикант.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР